Sastojci: 

 

500 g pilećih fileta,

200 g paprike,

100 g tikvica,

100 g mladog luka,

1 ljubičasti luk,

200 g mini paradajza,

5 kašika ulja,

so, biber, suhi začin,

1 kašika sitno nasjeckanih iglica ruzmarina.

 

Priprema: 

 

  1. Pileći file narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite začinima. Opranu papriku očistite od sjemenki pa je narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka i ljubičasti luk narežite na veće komade, oprane tikvice na kocke, a paradajz na manje komade. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu i sve dobro promiješajte.

 

  1. Meso s povrćem pokrijte i ostavite na hladnom mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće. Rešetku za roštilj premažite uljem i dobro zagrijte. Ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.