Sastojci: 600 g pilećih prsa, 1 kašika kumina, 2 grančice timijana, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika korijandera, 1 kašika mljevene crvene paprike, 2 čehna bijelog luka, 2 kašike sirćeta.
Za umak: 200 g grčkog jogurta, 1 / 2 cijeđene limete, 1 /2 kašike kumina, 1 kašika slatko ljutog umaka, 1 / 4 kašike korijandera,
Ljuti umak: 1 kašičica limete, 1/2 iscijeđeni sok limete, dimljena mljevena crvena paprika, 1/ 2 korijandera.
Priprema:
1. U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, timijan, bijeli luk i sirće.
2. Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru.
3. Umak pripremimo tako da pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kumin i korijander te stavimo na hlađenje u frižider.
4. Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.
5. Zatim ražnjiće stavimo na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
6. Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz umak od jogurta.