Pileći ražnjići s ljutim umakom od jogurta

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g pilećih prsa,

1 kašika kumina,

2 grančice timijana,

3 kašike maslinovog ulja,

1 kašika korijandera,

1 kašika mljevene crvene paprike,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike sirćeta.

Za umak:

200 g grčkog jogurta,

1 / 2 cijeđene limete,

1 /2 kašike kumina,

1 kašika slatko ljutog umaka,

1 / 4 kašike korijandera,

Ljuti umak:

1 kašičica limete,

1/2 iscijeđeni sok limete,

dimljena mljevena crvena paprika,

1/ 2 korijandera.

Priprema:

1. U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, timijan, bijeli luk i sirće.

2. Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru.

3. Umak pripremimo tako da pomiješamo grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kumin i korijander te stavimo na hlađenje u frižider.

4. Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.

5. Zatim ražnjiće stavimo na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.

6. Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz umak od jogurta.

Preporučujemo