Sastojci:
1 pileća prsa,
2 kašike ulja za prženje.
Marinada: nekoliko kašika soja sosa,
kašika gustina ili mekog brašna,
prstohvat soli.
Za varivo:
1 glavica crnog luka,
2 kašike ulja,
1 krupnija mrkva,
1 manja mesnata crvena paprika,
150 g graška,
1 sitnija tikvica,
2 čehna bijelog luka,
1 kašika soja sosa,
pola kašike soli.
Za prilog: kuhana riža.
Priprema:
1. Izrezati filete na štapiće. U zdjeli pomiješati soja sos i gustin sa solju, tako da bude rijetka smjesa. Staviti meso u marinadu, dobro promiješati i ostaviti najmanje pola sata da je meso upije. Promiješati povremeno.
2. Oprati I oguliti povrće. Na ulju propržiti luk, dodati na štapiće izrezane mrkvu I tikvicu, grašak, izrezanu papriku i isjeckan bijeli luk. Preliti vodom tek da povrće bude pokriveno, pa dinstati dok ne omekša i gotovo sva tečnost ispari. Dodati kašiku soja sosa.
3. U tav ispržiti meso, staviti ga u šerpu s povrćem i dinstati desetak minuta sve zajedno. Servirati s rižom.