Sastojci:

1 pileća prsa,

2 kašike ulja za prženje.

Marinada: nekoliko kašika soja sosa,
kašika gustina ili mekog brašna,

prstohvat soli.

Za varivo:

1 glavica crnog luka,

2 kašike ulja,

1 krupnija mrkva,

1 manja mesnata crvena paprika,

150 g graška,

1 sitnija tikvica,

2 čehna bijelog luka,

1 kašika soja sosa,

pola kašike soli.

Za prilog: kuhana riža.

Priprema:

1. Izrezati filete na štapiće. U zdjeli pomiješati soja sos i gustin sa solju, tako da bude rijetka smjesa. Staviti meso u marinadu, dobro promiješati i ostaviti najmanje pola sata da je meso upije. Promiješati povremeno.

2. Oprati I oguliti povrće. Na ulju propržiti luk, dodati na štapiće izrezane mrkvu I tikvicu, grašak, izrezanu papriku i isjeckan bijeli luk. Preliti vodom tek da povrće bude pokriveno, pa dinstati dok ne omekša i gotovo sva tečnost ispari. Dodati kašiku soja sosa.

3. U tav ispržiti meso, staviti ga u šerpu s povrćem i dinstati desetak minuta sve zajedno. Servirati s rižom.