Ovaj ručak postaće vam omiljeni, piletinu također možete servirati samu ili sa tjesteninom.
Sastojci:
1 šolja brašna,
pola šolje rendanog parmezana,
kašičica soli,
kašičica bibera,
3 parčeta pilećeg filea,
kašika maslinovog ulja,
2 kašike putera,
pola šolje sjeckane slanine,
pola šolje sjeckane ljute paprike,
šolja sjeckanog crnog luka,
dva čehna sjeckanog bijelog luka,
300 ml pavlake za kuhanje.
Priprema:
Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smjesu uvaljati pileće meso. Kašiku maslinovog ulja i puter stavite u tavu, zagrijte i ispržite meso sa obje strane.
Izvadite pečeno meso i u istu tavu odmah stavite slaninu, papriku i crveni luk, i pržiti, da sve dobije lijepu boju. Dodajte i bijeli luk, izmiješajte, pa sipajte pavlaku za kuhanje. Kratko prokuhajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite sa vatre.
Piletinu servirajte na tanjire i prelijte ovim sjajnim karbonara sosom.
Prijatno!