Piletina karbonara: Najsočnije meso koje ste ikad probali

po Senan Dervisevic

Ovaj ručak postaće vam omiljeni, piletinu također možete servirati samu ili sa tjesteninom.

Sastojci: 

1 šolja brašna, 

pola šolje rendanog parmezana, 

kašičica soli, 

kašičica bibera, 

3 parčeta pilećeg filea, 

kašika maslinovog ulja, 

2 kašike putera, 

pola šolje sjeckane slanine, 

pola šolje sjeckane ljute paprike, 

šolja sjeckanog crnog luka, 

dva čehna sjeckanog bijelog luka, 

300 ml pavlake za kuhanje.

Priprema: 

Pomešati brašno, parmezan, so i biber, pa u ovu smjesu uvaljati pileće meso. Kašiku maslinovog ulja i puter stavite u tavu, zagrijte i ispržite meso sa obje strane.

Izvadite pečeno meso i u istu tavu odmah stavite slaninu, papriku i crveni luk, i pržiti, da sve dobije lijepu boju. Dodajte i bijeli luk, izmiješajte, pa sipajte pavlaku za kuhanje. Kratko prokuhajte, po želji dodajte još malo rendanog parmezana i sklonite sa vatre.

Piletinu servirajte na tanjire i prelijte ovim sjajnim karbonara sosom.

Prijatno!