Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Piletina na australski način

po Vasa kuharica 17/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 4 komada pilećih prsa, 2 kašike soli, 60 g senfa, 60 g meda, 60 g majoneze, 1 kašika biljnog ulja, 100 g šampinjona, 200 g naribanog sira, 2 kašike nasjeckanog svježeg peršuna.

Priprema:

1. Pileća prsa posolite s obje strane i stavite u frižider na pola sata.
2. Zagrijte rernu na 175 stepeni.
3. Pomiješajte senf, med i majonezu. Zagrijte ulje na tavi i pecite prsa do 5 minuta sa svake strane.
4. Premjestite ih u posudu za pečenje, prelijte umakom, dodajte nasjeckane gljive, a na kraju i naribani sir.
5. Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Servirajte s nasjeckanim svježim peršunom.

piletinasenfsoulje

Preporučujemo

Povrtne lazanje za ručak

27/05/2022

Rižoto od mrkve sa prepečenim mahunama

27/05/2022

Pohovana piletina

26/05/2022

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh