Sastojci:
250 g pilećih fileta,
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašike soka od limuna,
začin od povrća,
so,
biber,
1 kašika sjeckanog peršuna,
1 grančica ruzmarina,
2 čehna bijelog luka,
200 g rukole,
2-3 mini paradajza,
1 krastavac,
1 kašika zelenih maslina,
2 kašike ribanog ljubičastog kupusa,
popečene kockice kruha,
100 g miješane proljetne salate.
Priprema:
1. Pileće filete očistite, istanjite, stavite u dublju posudu i
prelijte uljem. Dodajte limunov sok, začin od povrća, sjeckani peršun, protisnuti bijeli luk i ruzmarin. Posolite i pobiberite. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira oko sat vremena.
2. Krastavce i paradajze narežite. Ribani kupus pomiješajte sa
opranom i ocijeđenom salatom, dodajte rukolu i začinite po ukusu.
Prelijte uljem.
3. Na vrućem ulju popecite pileće filete do zlatnožute boje sa
svake strane. Vadite na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak masnoće. Prebacite na dasku za rezanje i narežite na kriške.
4. Na tanjire složite izmiješanu zelenu salatu, po tome rasporedite
krastavce, masline i paradajze, poslažite komadiće fileta, pospite sjeckanim peršunom i na kraju dodajte kockice hljeba.