Sastojci:
4 pileća filea,
1 šolja (od 250 ml) kuhane riže,
2 kašike sjeckanog suhog paradajza,
pola glavice crvenog luka,
50 g feta sira,
4 lista kora za pitu,
2 kašike ulja,
bosiljak,
začini,
Priprema:
- Na ulju dinstati luk, zatim ga dodati u zdjelu gdje smo stavili kuhanu rižu, isjeckani suhi paradajz i bosiljak.
- Izmrviti feta sir, dodati začine i sve izmiješati da se mirisi povežu. Staviti na stranu dok pripremite meso.
- Svaki file rasjeći kao za šniclu i lagano istući batićem za meso (stavite najlon vrećicu preko da ne prska meso okolo), staviti nadjev na jednu stranu i zamotati meso kao rolat.
- Dva lista kore za pitu premazati s malo ulja i na njih položiti meso koje smo savili, pa fino preklopiti strane listova tijesta, te staviti u posudu u kojoj će se peći tako da donja strana, tamo gdje se listovi preklapaju, bude na dnu.
- Premazati malo uljem i staviti u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni oko 25 minuta.