Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Piletina s buranijom za ručak

po Vasa kuharica 15/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 700 g boranije, glavica crnog luka, 2 pileća filea, 3 čehna bijelog luka, začin, biber, peršun.

Priprema:

1. Ispecite isečenu piletinu na grilu, a buraniju očistite i stavite da se dinsta. Dodajte piletinu, pa nakon tri minuta i sjeckani bijeli luk. Nalijte toplu vodu da sastojci pomiješaju, pa ostavite jelo da se krčka na laganoj temperaturi.

2. Začinite, dodajte isjeckan peršun, poklopite i nastavite s krčkanjem dok buranija ne omekša. Kada se jelo skuha, ocijedite od vode i poslužite.

 

bijeli lukBoranijapiletina

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh