Sastojic: 680 g pile bijelo meso bez kosti, svježe mljeveni biber, 1 kašika ružmarin, 1 kašika maslac, slani, 2 kašike maslinovog ulja, 2 jabuke, 50 g gorgonzola, so.
Priprema:
1. Zagrijati rernu na 220 stepeni. Lim za pečenje lagano nauljiti s maslinovim uljem.
2. Pileća prsa začiniti sa soli, bibeom i ružmarinom. Otopiti maslac i preostalo maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i peći piletinu s obje strane da posmeđi. Premjestiti u lim za pečenje.
3. U istu tavu dodati slatke, neoguljene i na tanke kriške izrezane jabuke i pirjati 3 do 4 minute ili dok posmeđe i omekšaju. Zatim dodati jabuke na lim oko piletine, a nekoliko kriški staviti na piletinu.
4. Peći oko 6 minuta u pećnici, a zatim posipati razmrvljeni sir po piletini i jabukama te nastaviti peći još 2 minute ili dok se sir otopi, a piletina bude potpuno pečena.