Piletina s kaduljom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 pileća odreska (po oko 160 g),

250 g mozzarelle,

pola svežnjića kadulje,

4 kriške suhog mesa,

3 kašike ulja,

so,

biber.
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 180 stepeni. Pileće odreske posušite, duboko zarežite po dužini i rasklopite, a zatim ih posolite i pobiberite.
2. Narežite mozzarellu na kriške, operite kadulju i otresite višak vode.
3. Meso nadjenite kriškom suhog mesa, mozzarellom i nekoliko listića kadulje, smotajte ga i učvrstite čačkalicama.
Lim obložite aluminijskom folijom koju premažete kašikom ulja. Stavite meso na foliju.
4. Nasjeckajte preostalu kadulju, njome pospite meso, nakapajte sa 2 kašike ulja i pecite 20-25 minuta (za to vrijeme meso više puta okrenite).

Preporučujemo