Piletina s mladim lukom za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g bijelog pilećeg mesa,

5 većih strukova mladog crnog luka,

50 g bijelog kukuruznog brašna,

250 ml pavlake za kuhanje,

60 g kajmaka,

vezica kopra,

maslinovo ulje,

so,

mljeveni crni biber.

Priprema:

1. Piletinu isjeckati na komade veličine zalogaja pa je uvaljati u kukuruzno brašno, a zatim propržiti na zagrijanom ulju.

2. Sitno nasjeckati mladi luk pa ga dodati u šerpu i pržiti dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti. Dodati sjeckani kopar pa dinstati uz povremeno miješanje 15-tak minuta.

3. Dodati pavlaku za kuhanje, kuhati 5 minuta, umiješati kajmak, ostaviti nekoliko minuta na vatri da se rastopi, pa skloniti sa ringle.

4. Poslužiti toplo uz rižu, tjesteninu ili kao zasebno jelo.

Preporučujemo