Sastojci:

 

1 velika glavica luka,

4 veće crvene pečene paprike,

300 g kuhane piletine (batak, bijelo meso),

malo soli,

svježi peršun,

200 ml vrhnja za kuhanje,

100 g riže,

malo ulja.

 

Priprema:

 

  1. Glavicu luka sitno isjeckati i prodinstati u dubokoj tavi na malo ulja. Pečene i očišćene crvene paprike nožem na dasci sitno isjeckati i dodati u tavu. Na tihoj vatri dinstati 7-8 minuta dok voda iz paprika ne ispari pa dodati komadiće mesa. Posoliti po ukusu i miješati na najslabijoj vatri nekoliko minuta da bi se meso sjedinilo s paprikom. Na kraju sipati vrhnje za kuhanje.

 

  1. Dodati sitno sjeckani svježi peršun i još 3-4 minuta miješati dok ne dobijete finu kremastu smjesu.

 

  1. U međuvremenu, skuhati rižu u blago posoljenoj vodi, procijediti i poslužiti kao prilog.