Sastojci: 400 g isjeckanih pilećih prsa, pola crvenog luka, 2 sitno sjeckana čehna bijelog luka, 1 dl maslinovog ulja, so i biber, šoljica riže, 2 brokule, 2 čaše vode, 150 g rendanog sira.
Priprema:
1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dinstajte crveni luk. Piletinu začinite biberom i solju pa je dodajte u tavu kad luk omekša. Kad piletina porumeni, dodajte malo bijelog luka i dinstajte još dvije minute. Pomjerite piletinu na kraj, a u sredinu dodajte još malo ulja pa malo riže i kratko je propržite.
2. Dolijte 2 čaše vode, pomiješajte sve sastojke iz tave i kuhajte desetak minuta. Dodajte isjeckanu brokulu i kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje. Kad brokule i riža omekšaju, sklonite tavu sa peći. Na vruće jelo narendajte sir.