Piletina s rižom i brokulom

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

400 g isjeckanih pilećih prsa,

pola crvenog luka,

2 sitno sjeckana čehna bijelog luka,

1 dl maslinovog ulja,

so i biber,

šoljica riže,

2 brokule,

2 čaše vode,

150 g rendanog sira.

 

Priprema: 

 

  1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dinstajte crveni luk. Piletinu začinite biberom i solju pa je dodajte u tavu kad luk omekša. Kad piletina porumeni, dodajte malo bijelog luka i dinstajte još dvije minute. Pomjerite piletinu na kraj, a u sredinu dodajte još malo ulja pa malo riže i kratko je propržite.

 

  1. Dolijte 2 čaše vode, pomiješajte sve sastojke iz tave i kuhajte desetak minuta. Dodajte isjeckanu brokulu i kuhajte još 10 minuta uz povremeno miješanje. Kad brokule i riža omekšaju, sklonite tavu sa peći. Na vruće jelo narendajte sir.

 

Preporučujemo