Sastojci:
600 g piletine,
300 g šampinjona,
biljni začin.
Za sos:
1 kašika maslaca,
2 kašike brašna,
kocka supe od povrća,
1 žumance,
1/2 dl kisele pavlake,
veza peršuna,
1/2 veze ruzmarina,
sok od pola limuna.
Priprema:
- U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja propržite komade bijelog pilećeg mesa koje ste prethodno začinili biljnim začinom.
- Dodajte gljive isjeckane na trake i dinstajte 10 minuta. U drugoj šerpi, na maslacu propržite brašno (neka zaprška ostane svijetla), polako zalijte sa 4 dl vode, dodajte kocku supe od povrća, dinstajte oko pet minuta dok se ne zgusne.
- Dodajte limunov sok, žumance, kiselu pavlaku, sitno isjeckan peršun i ruzmarin, sve promiješajte i prelijte preko piletine. Poslužite uz njoke ili pire krompir.