Sastojci:

4 kom „Ovako“ pilećih bataka sa karabatkom bez kosti (oko 450 g)

3 stabljike prase

3 mrkve

1glavica luka

25 g putera

1 svježa crvena paprika

1 mala šoljica riže

500 ml pasiranog paradajza

So

Biber

Mješavina začina

maslinovo ulje

Priprema:

1.Piletinu posolite, pobiberite i blago pomastite maslinovim uljem. Zatvorite sve u kutiju i ostavite u frižider preko noći, ili najmanje sat vremena.

2.Luk isjecite na četvrtine, a prasu i mrkvu na veće komade, te papriku na trakice. U većoj šerpi rastopite puter na maslinovom ulju, pa popržite meso da porumeni sa obje strane.

3. Tada dodajte sve povrće, osim prase. Tek kada paprika i mrkva omekšaju, dodajte prasu i kratko je prepržite sa mesom i ostatkom povrća, pa sve prelijte sa paradajz sosom. Začinite, poklopite, smanjite vatru i krčkajte oko 10 minuta.

4. Rižu isperite pod jakim mlazom vode, dobro je ocijedite, pa dodajte u jelo. Ponovo poklopite i kuhajte oko 15-20 minuta, odnosno dok se riža ne skuha. Povremeno protresite šerpu. Servirajte toplo.