Sastojci:
4 kom „Ovako“ pilećih bataka sa karabatkom bez kosti (oko 450 g)
3 stabljike prase
3 mrkve
1glavica luka
25 g putera
1 svježa crvena paprika
1 mala šoljica riže
500 ml pasiranog paradajza
So
Biber
Mješavina začina
maslinovo ulje
Priprema:
1.Piletinu posolite, pobiberite i blago pomastite maslinovim uljem. Zatvorite sve u kutiju i ostavite u frižider preko noći, ili najmanje sat vremena.
2.Luk isjecite na četvrtine, a prasu i mrkvu na veće komade, te papriku na trakice. U većoj šerpi rastopite puter na maslinovom ulju, pa popržite meso da porumeni sa obje strane.
3. Tada dodajte sve povrće, osim prase. Tek kada paprika i mrkva omekšaju, dodajte prasu i kratko je prepržite sa mesom i ostatkom povrća, pa sve prelijte sa paradajz sosom. Začinite, poklopite, smanjite vatru i krčkajte oko 10 minuta.
4. Rižu isperite pod jakim mlazom vode, dobro je ocijedite, pa dodajte u jelo. Ponovo poklopite i kuhajte oko 15-20 minuta, odnosno dok se riža ne skuha. Povremeno protresite šerpu. Servirajte toplo.