Piletina u umaku idealno jelo

po Vasa kuharica

Sastojci:

200 g žare,

2 jaja,

1 kašika krušnih mrvica,

2 čehna bijelog luka,

1 kašika vegete,

600 g pilećih prsa,

2 kašike vegete Natur za piletinu,

1 kašika pšeničnog oštrog brašna,

50 ml ulja,

200 g cijelih očišćenih kestena,

100 ml vrhnja za kuhanje.

Priprema

1. Oprane koprive kratko prokuhajte, ocijedite i nasjeckajte. Ovako pripremljenoj koprivi dodajte jaja, mrvice, nasjeckani bijeli luk i vegetu pa sve dobro izmiješajte.
2. Piletinu natrljajte vegetom Natur za piletinu i pustite da odstoji oko 30 minuta.
3. Nakon toga nožem uzdužno zarežite pileća prsa i napravite otvor za nadijevanje. Pomoću slastičarske vrećice ili kašičicom nadjenite prsa nadjevom od kopriva.
4. Uvaljajte ih u brašno i popecite na zagrijanom ulju sa svih strana. Podlijte vodom, dodajte kesten i nastavite pirjati 10-15 minuta.
5. Meso izvadite iz tave i ostavite na toplom mjestu, a u tavu umiješajte vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte.
6. Nadjevena pileća prsa narežite, prelijte umakom i poslužite uz pržene krokete

Preporučujemo