Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Piletina u umaku od limuna

po Vasa kuharica 03/07/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 5 pilećih zabataka, pola kašičice bibera, 50 g maslaca, 100 ml pilećeg temeljca, 2 čehna bijelog luka, sok jednog limuna, so.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni.
2. Začinite piletinu biberom i soli i pecite na papiru za pečenje pola sata.
3. Posljednjih pet minuta pojačaj temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava.
4. U tavici rastopite maslac i nekoliko minuta miješaj, sve dok ne poprimi smećkastu boju.
5. Ulijte temeljac, dodajte nasjeckani bijelo luk i sok jednog limuna.
6. Po želji ubaci i nekoliko kriški limuna. Ubaci piletinu i pustiti da krčka nekoliko minuta.

Limunpiletina

Preporučujemo

Gratinirani kupus

18/08/2022

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh