Za 4 osobe:
400 g pilećeg bijelog mesa,
2 kašike suhog grožđa,
3 kašike sjeckanih, blanširanih i prženih badema,
glavica luka,
2 čehna bijelog luka,
komad đumbira (oko 3-4 cm),
2 manje mrkve,
2 kašičice kurkume,
kašičica čilija u prahu,
2 crvene čili papričice,
250 ml jogurta,
2 kašike maslaca,
so,
listići korijandera ili peršuna.
Priprema:
- Suho grožđe potopiti u vrelu vodu, pileće meso isjeći na komade, crni i bijeli luk očistiti i sitno isjeckati, mrkve izrezati na štapiće, a đumbir oguliti i isjeći što sitnije.
- U dubljoj tavi zagrijati dvije kašike maslaca i na jakoj temperaturi ispržiti komade piletine 2,3 minute, stalno miješajući. Izvaditi iz tave i ostaviti sa strane.
- U istoj tavi prodinstati luk, dodati đumbir i mrkvu, ukoliko je potrebno staviti još malo maslaca. Poslije 2,3 minute dodati bijeli luk, čili u prahu i kurkumu.
- Dinstati na srednjoj temperaturi, uz stalno miješanje, sipati jogurt i 150 ml vode, posoliti i kuhati još pet minuta. Zatim dodati piletinu, ocijeđeno suho grožđe, čili papričice, bademe i dinstati na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
- Servirati začinjeno listićima korijandera ili peršuna, uz rižu.