Za 4 osobe:

400 g pilećeg bijelog mesa,

2 kašike suhog grožđa,

3 kašike sjeckanih, blanširanih i prženih badema,

glavica luka,

2 čehna bijelog luka,

komad đumbira (oko 3-4 cm),

2 manje mrkve,

2 kašičice kurkume,

kašičica čilija u prahu,

2 crvene čili papričice,

250 ml jogurta,

2 kašike maslaca,

so,

listići korijandera ili peršuna.

Priprema:

  1. Suho grožđe potopiti u vrelu vodu, pileće meso isjeći na komade, crni i bijeli luk očistiti i sitno isjeckati, mrkve izrezati na štapiće, a đumbir oguliti i isjeći što sitnije.
  2. U dubljoj tavi zagrijati dvije kašike maslaca i na jakoj temperaturi ispržiti komade piletine 2,3 minute, stalno miješajući. Izvaditi iz tave i ostaviti sa strane.
  3. U istoj tavi prodinstati luk, dodati đumbir i mrkvu, ukoliko je potrebno staviti još malo maslaca. Poslije 2,3 minute dodati bijeli luk, čili u prahu i kurkumu.
  4. Dinstati na srednjoj temperaturi, uz stalno miješanje, sipati jogurt i 150 ml vode, posoliti i kuhati još pet minuta. Zatim dodati piletinu, ocijeđeno suho grožđe, čili papričice, bademe i dinstati na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  5. Servirati začinjeno listićima korijandera ili peršuna, uz rižu.