Piletina zapečena u krem supi

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g pilećeg filea,

krem supa od piletine,

krem supa od gljiva,

300 g miješanog povrća (grašak, mrkva, mahune),

brašno,

mlijeko,

jaje,

so,

biber,

začinsko bilje,

bijeli luk u prahu.

Priprema:

1. Pileća prsa isjecite na kockice, posolite, uvaljajte u brašno, prepržite na vrelom maslacu. Piletinu ocijedite od masnoće, poredajte u posudu za pečenje. Uključite rernu da se ugrije dok sastavite ostale sastojke.

2. Na piletinu dodajte povrće, malo ga posolite i pobiberite.

3. Krem supe od piletine i gljiva razblažite mlijekom (da budu kao puding). Gotovom supom prelijte piletinu i povrće, po želji još malo pobiberite, dodajte začinskog bilja i obavezno bijelog luka u prahu. Stavite da se peče.

4. Dok se piletina u krem supi peče pripremite smjesu kojom ćete jelo preliti kad bude napola gotovo.

5. Umutite jedno jaje, dodajte pola šoljice mlijeka i pola šoljice brašna. Dobro umutite, kao smjesu za palačinke, da bude bez grudvica. Kada piletina bude gotova, prelijte ovom smjesom i zapecite 10-tak minuta.

Preporučujemo