Sastojci:
400 g pilećeg filea,
krem supa od piletine,
krem supa od gljiva,
300 g miješanog povrća (grašak, mrkva, mahune),
brašno,
mlijeko,
jaje,
so,
biber,
začinsko bilje,
bijeli luk u prahu.
Priprema:
1. Pileća prsa isjecite na kockice, posolite, uvaljajte u brašno, prepržite na vrelom maslacu. Piletinu ocijedite od masnoće, poredajte u posudu za pečenje. Uključite rernu da se ugrije dok sastavite ostale sastojke.
2. Na piletinu dodajte povrće, malo ga posolite i pobiberite.
3. Krem supe od piletine i gljiva razblažite mlijekom (da budu kao puding). Gotovom supom prelijte piletinu i povrće, po želji još malo pobiberite, dodajte začinskog bilja i obavezno bijelog luka u prahu. Stavite da se peče.
4. Dok se piletina u krem supi peče pripremite smjesu kojom ćete jelo preliti kad bude napola gotovo.
5. Umutite jedno jaje, dodajte pola šoljice mlijeka i pola šoljice brašna. Dobro umutite, kao smjesu za palačinke, da bude bez grudvica. Kada piletina bude gotova, prelijte ovom smjesom i zapecite 10-tak minuta.