Sastojci za tijesto: 250 g brašna, 100 g maslaca, 1/2 kašičice šećera u prahu, 1 jaje, 2-3 kašike jabukovog sirćeta.
Sastojci za nadjev: 500 g bundeve, 100 g milerama, 1 dl mlijeka, 100 g šećera, 3 jajeta, cimet, đumbir.
Priprema:
1. Za tijesto zajedno pomiješati brašno, šećer i maslac. Dodati jaje i sirće te zamijesiti. Po potrebi, dodati malo mlijeka. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u frižideru.
2. Bundevu očistiti i kuhati petnaestak minuta, dok ne omekša. Ocijediti i umutiti s mileramom (najbolje štapnim mikserom). Dodati šećer, jaja, mlijeko i još jednom dobro promiješati.
2. Tijesto potom razvaljati i staviti u okrugli pleh, višak tijesta maknuti. Tijesto na dnu na nekoliko mjesta izbosti viljuškom, uliti kremastu smjesu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta.