Sastojci:
12 komada tankih kora,
4 jaja,
200 ml jogurta,
200 ml pšeničnog griza,
200 ml ulja,
14 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
3 pudinga od vanilije,
1 l mlijeka,
3 kašike kiselog vrhnja.
Priprema:
1. Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje, zatim jogurt i na kraju griz i prašak za pecivo. Neka smjesa odstoji petnaestak minuta.
2. Od litar mlijeka odvojiti 100 ml. Ostatak staviti u veći lonac da se kuha. Odvojenu količinu mlijeka pomiješati s prahom za puding i sa 10 kašika šećera pa sve zajedno ukuhati u kipuće mlijeko. Miješati nekoliko minuta dok se puding ne skuha.
3. U još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje te dobro promiješati kako bi se krema lijepo sjedinila. Uz miješanje hladiti nekoliko minuta kako se na vrhu ne bi napravila ona nezgodna korica koju puding prilikom hlađenja voli stvoriti
4. Na kuhinjsku krpu slagati koru po koru, za svaku po 4 komada, a između svake kore premazati po 5 kašika nadjeva koji ste prethodno pripremili od jaja, griza i šećera. Kada stavite posljednju, 4. koru, ne stavljajte nadjev, nego je obilato premažite kuhanim i prohlađenim pudingom.
5. Rubne strane kora savijte prema unutra i uz pomoć krpe zarolajte.
6. Složite savijače u lim preko papira za pečenje, premažite ih ostatkom nadjeva pa pecite na 180 stepeni 30 minuta.