Sastojci: 300 g brašna, 175 g putera, 75 g šećera, 1 jaje, 1 kašika vode. Krema: 300 ml vrhnja za kuhanje, 100 g šećera, 50 g brašna, 3 jaja, 1 kg jabuka, 50 g putera, 50 g šećera, 1 kašika cimeta.
Priprema:
1. Od brašna, šećera, putera, jajeta i vode umijesite tijesto. Utisnite u kalup i izbušite viljuškom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 25 minuta. Pustite da se ohladi.
2. Vrhnje za kuhanje stavite da proključa i umutite sa šećerom, brašnom i jajima. Mutite i vratite na vatru dok se ne zgusne.
3. Jabuke ogulite i izrežite, pa izdinstajte sa šećerom, cimetom i puterom. Poredajte ih u koru od pite pa zalijte kremom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 25 minuta.