Pita od jabuka

po Vaša Kuharica

Tijesto:

250 g brašna,

150 g maslaca,

50 g šećera,

2 kašike vrhnja,

1 kašika ruma,

korica limuna.

Fil:

500 g jabuka,

50 g šećera,

30 g grožđica,

rum,

cimet,

30 g šećera.

Priprema:

  1. Prosijano brašno izmiješati s izmrvljenim maslacem. Dodati šećer, vrhnje, rum i naribanu limunovu koricu. Dobro umijesiti. Ostaviti da stoji sat.
  2. Podijeliti tijesto na dva dijela i razvaljati. Pleh za pečenje politi vodom, staviti jedan dio tijesta i popeći.
  3. Kad je gotovo staviti fil: oguliti i naribati jabuke. Dodati šećer, grožđice, rum i cimet. Dobro izmiješati.
  4. Na fil staviti drugu polovinu tijesta, nabosti viljuškom i peći dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.
  5. Kad je gotovo posuti šećerom i rezati na kvadrate ili trokute – ovisno o dimenzijama pleha.

Preporučujemo