Pita od piletine i mladog luka

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

1 pakovanje lisnatog tijesta,

2 mladog luka,

400 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice,

so, biber po ukusu,

200 g goude narezane na kockice,

2 kašike kukuruznog brašna,

1 kašika običnog brašna,

200 ml pilećeg temeljca,

1 jaje za premazivanje.

 

Priprema:

 

  1. Ugrijte rernu na 200 stepeni. Na tavi kratko popržite mladi luk i bijelo meso. Podlijte temeljcem i dodajte kukuruzno i obično brašno. Posolite i pobiberite po ukusu.

 

  1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite razvaljano lisnato tijesto i sa svake strane izrežite trake do pola.

 

  1. Fil rasporedite po sredini i trake preklopite. Razmutite jaje i premažite pitu. Pecite 25-30 minuta, do zlatno žute boje.

 

Preporučujemo