Sastojci:

 

Kašika maslinovog ulja,
800 g pilećih prsa narezanih na kockice,
2 kriške suhog mesa narezanog na kockice,
čehno bijelog luka,
2 kašike brašna,
1/4 šoljice bijelog vina,
1/2 šoljice pileće supe,
vrhnje za kuhanje,
kadulja,
šoljica smrznutog graška,
2 lista lisnatog tijesta,
kašika mlijeka.

 

Priprema:

 

  1. Zagrijati rernu na 200 stepeni i nauljiti posudu za pečenje.
  2. Na ulju u tavi prodinstati piletinu, izvaditi, pa prodinstati suho meso.
  3. Nakon tri minute dodati bijeli luk i još kratko dinstati.
  4. Piletinu dodati suho meso, sipati brašno i dinstati još minutu. Uliti vino, dinstati dok se ne zgusne, pa dodati supu, vrhnje i kadulju.
  5. Dinstati desetak minuta dok piletina sve ne upije. Ohladiti desetak minuta. Dodati grašak i pomiješati.
  6. Staviti smjesu u posudu za pečenje. Podijeliti lisnato tijesto na pola i prekriti smjesu i premazati mlijekom. Peći 25-30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe.