Sastojci:
1/2 kg kora za pitu,
4 jaja,
200 g šećera,
2 dl ulja,
200 g griza,
300-500 g višanja,
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer,
šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
- Umutiti jaja, dodati šećer, pa polako dodavati ulje, a na kraju griz, vanilin-šećer i prašak za pecivo. Sve lagano promiješati. Prvu koru premazati pripremljenom smjesom, a zatim to učiniti s još dvije. Na treću koru poredati višnje prema ukusu.
- Zaviti ivice ka unutra, pa urolati kore. Položiti u pleh u kojem je postavljen papir za pečenje. Sve ponavljati dok ima kora. Za kraj, pred pečenje, ostatkom smjese premazati pitu.
- Peći u ugrijanoj rerni na 200 stepeni 15-tak minuta, dok ne porumeni. Kada se ohladi, isjeći na komade, poredati i posuti šećerom u prahu.