Sastojci:

 

1/2 kg kora za pitu,

4 jaja,

200 g šećera,

2 dl ulja,

200 g griza,

300-500 g višanja,

1 prašak za pecivo,

1 vanilin šećer,

šećer u prahu za posipanje.

 

Priprema:

 

  1. Umutiti jaja, dodati šećer, pa polako dodavati ulje, a na kraju griz, vanilin-šećer i prašak za pecivo. Sve lagano promiješati. Prvu koru premazati pripremljenom smjesom, a zatim to učiniti s još dvije. Na treću koru poredati višnje prema ukusu.

 

  1. Zaviti ivice ka unutra, pa urolati kore. Položiti u pleh u kojem je postavljen papir za pečenje. Sve ponavljati dok ima kora. Za kraj, pred pečenje, ostatkom smjese premazati pitu.

 

  1. Peći u ugrijanoj rerni na 200 stepeni 15-tak minuta, dok ne porumeni. Kada se ohladi, isjeći na komade, poredati i posuti šećerom u prahu.