Sastojci:
Šoljica mlijeka u prahu,
2/3 šoljice šećera,
1/3 šoljice kipuće vode,
3 kašike maslaca,
250 g brašna,
110 g maslaca,
110 g šećera,
žumance,
sok od pola limuna,
3 manje banane,
300 ml vrhnja,
ribana čokolada.
Priprema:
- Pomiješati mlijeko u prahu, šećer, kipuću vodu i maslac da dobijete slatko mlijeko. 2.Pomiješati brašno, šećer i maslac u mikseru dok ne dobijete brašnastu smjesu. Dodati žumanac i dvije kašike hladne vode da dobijete glatku smjesu. Umijesiti tijesto i držati ga u frižideru 30 minuta.
- Zagrijati rernu na 190 stepeni.
- Razvaljati tijesto i podijeliti ga na osam krugova. Ohladiti 15 minuta, staviti na papir za pečenje i peći 15-ak minuta. Ohladiti.
- Preliti malo slatkog mlijeka, narezati banane na tanke kriške i preliti ih limunovim sokom.
- Filovati pitu bananama, dodati umućeno vrhnje i posuti ribanom čokoladom.