Sastojci:

 

Šoljica mlijeka u prahu,
2/3 šoljice šećera,
1/3 šoljice kipuće vode,
3 kašike maslaca,
250 g brašna,
110 g maslaca,
110 g šećera,
žumance,
sok od pola limuna,
3 manje banane,
300 ml vrhnja,
ribana čokolada.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješati mlijeko u prahu, šećer, kipuću vodu i maslac da dobijete slatko mlijeko. 2.Pomiješati brašno, šećer i maslac u mikseru dok ne dobijete brašnastu smjesu. Dodati žumanac i dvije kašike hladne vode da dobijete glatku smjesu. Umijesiti tijesto i držati ga u frižideru 30 minuta.
  2. Zagrijati rernu na 190 stepeni.
  3. Razvaljati tijesto i podijeliti ga na osam krugova. Ohladiti 15 minuta, staviti na papir za pečenje i peći 15-ak minuta. Ohladiti.
  4. Preliti malo slatkog mlijeka, narezati banane na tanke kriške i preliti ih limunovim sokom.
  5. Filovati pitu bananama, dodati umućeno vrhnje i posuti ribanom čokoladom.