Sastojci:
255 g oštrog brašna,
30 g margarina,
jaje,
85 g smeđeg šećera,
puna kašika praška za pecivo,
1/2 kašičice soli,
4 kašike mlijeka,
4 kašike jogurta,
250-300 g grožđa.
Za posipanje:
1,5 kašika cimeta,
4 kašike smeđeg šećera.
Priprema:
- Pomiješajte margarin sa 85 g šećera. U drugoj posudi izmiješajte prašak za pecivo, brašno i so, pa tome dodajte pripremljen margarin, mlijeko, jogurt i umućeno jaje. Podijelite tijesto na dva dijela.
- Na pobrašnjenoj podlozi oklagijom lagano razvucite veći komad na 1 cm debljine. Pažljivo ga stavite u namašćenu posudu za pečenje (neka pokrije i ivice). Na to nasjeckajte zrna grožđa napola. Pospite preko grožđa 2 kašike šećera i cimet. Razvaljajte i manji komad tijesta i time pokrijte kolač. Pospite ga šećerom i cimetom i pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.