Sastojci: 300 g Nutrifree brašna za hljeb, 300 g vode, 1/2 kašičice meda, 3 g svježeg kvasca, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica soli.
Priprema:
1. Kvasac otopite s medom i vodom, dodajte brašno i so te sve dobro sjedinite mikserom.
2. Na kraju dodajte ulje i nastavite miksati na velikoj brzini.
3. Tijesto podmažite maslinovim uljem i ostavite ga u istoj posudi u kojoj ste ga pripremali da odstoji 30 min.
4. Nakon pola sata, tijesto prebacite na radnu površinu pobrašnjenu rižinim brašnom. Podijelite tijesto na 2 dijela i oblikujte u dvije kugle.
5. Oblikovane štruce prebacite na 2 dobro pobrašnjena plitka tanjura i prekrijte velikom posudom. Ostavite tijesto da se diže 4 sata.
6. Sat vremena prije pečenja zagrijte rernu na 250 stepeni. Oblikovati pizzu, premazati maslinovim uljem i staviti peći na papiru za pečenje ili kamenu za pizzu 6-8 minuta.
7. Nakon toga izvaditi pizzu iz pećnice i dodati nadjev po želji. Staviti pizzu na gornju rešetku i peći još 2-3 minute.