Pizza džepovi

po Vaša Kuharica

Sastojci:

Pileća salama,

suho meso,

sir (po želji),

500 g brašna,

250 ml toplog mlijeka,

50 ml ulja,

1 vrećica kvasca,

malo soli,

kečap,

origano.

Priprema:

  1. Od 500 g brašna, 250 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, 1 vrećice kvasca i malo soli zamijesiti tijesto srednje mekoće. Ostaviti 45 minuta da odstoji.
  2. Pileću salamu, suho meso i sir narezati na kockice.
  3. Tijesto podijeliti na 4 dijela. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto.
  4. Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice salame, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve.
  5. U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza „džepove“. Pržiti s obje strane dok ne porumene. Pržene staviti na papir da se ocijede od suvišne masnoće. Poslužiti s kečapom.

Preporučujemo