Sastojci za fil: 2 kašike kečapa, 2 kašike ajvara, 100 g maslina, 100 g šampinjona, 1/2 glavice luka, 3 veća kisela krastavčića, 1 manja svježa paprika, 50 gr kukuruza šećerca, 2 veće konzerve tunjevine u komadu, 300 g sira, origano.
Priprema:
1. Tunjevinu iscijediti od ulja i pomiješati je sa sitno isjeckanim, crnim lukom. Šampinjone isjeći na listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a masline na krugove. Ajvar i kečap pomiješati i dobro sjediniti.
2. Pleh dobro premazati uljem, a tijesto istanjiti u veličini pleha.
Premazati ga mješavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu s lukom pa šampinjone, krastavčiće, papriku, maslike i kukuruz šećerac. Posuti origanom i krupno narendati sir.
3. Staviti da se peče, u zagrijanoj rerni na 200 stepeni. Čim ivice tijesta blago porumene, pizza je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.