Sastojci za tijesto:

 

450 g brašna,

280 ml vode,

70 ml ulja,

pola kockice kvasca,

1,5 kašičica soli,

1 kašičica šećera.

 

Sastojci za fil:

 

1 šolja gljiva,

1 paradajz,

1 glavica crnog luka,

1 kašika ruzmarina,

malo nane,

1 čehne bijelog luka,

1 šolja kečapa,

malo ljute paprike,

malo ulja, sir.

 

 

Priprema tijesta: 

 

  1. U toplu vodu dodajte šećer, pa izmrvite kvasac i izmiješajte da se sve rastopi. Dodajte potom brašno i ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite ga da naraste dok pripremite fil.

 

 Priprema fila: 

 

  1. Tijesto razvucite i namazažite uljem, premažite kečapom pa redajte na kolutove isječen paradajz, isječen crni luk, usitnjen bijeli luk, isjeckane začine i gljive isjeckane na listiće.

 

  1. Dodajte sir i sve prelijte s malo ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni.