Pizza s prokulicama za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 kašike maslinovog ulja,

gotovo tijesto za pizzu (500 grama),

250 g prokulica,

100 g salame,

250 g mozzarelle,

so,

biber,

2 kašike limunovog soka,

miješana zelena salata.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 220 stepeni. Namastite pleh za pečenje i preko njega rastegnite tijesto koliko tanko želite. Tijesto premažite s još malo maslinovog ulja.
2. U posudi pomiješajte nasjeckane prokulice, salamu, mozzarellu, 1 kašiku maslinovog ulja, te malo soli i bibera. Rasporedite sve to ravnomjerno po tijestu i pecite 12 do 15 minuta dok rubovi pizze ne porumene, a sir se lijepo zapeče. Kad izvadite pizzu po njoj poprskajte ravnomjerno kašiku limunovog soka.
3. Poslužite uz miješanu zelenu salatu začinjenu s malo soli, dvije kašike maslinovog ulja i kašikom limunovog soka.

Preporučujemo