Sastojci:
4 kašike maslinovog ulja,
gotovo tijesto za pizzu (500 grama),
250 g prokulica,
100 g salame,
250 g mozzarelle,
so,
biber,
2 kašike limunovog soka,
miješana zelena salata.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 220 stepeni. Namastite pleh za pečenje i preko njega rastegnite tijesto koliko tanko želite. Tijesto premažite s još malo maslinovog ulja.
2. U posudi pomiješajte nasjeckane prokulice, salamu, mozzarellu, 1 kašiku maslinovog ulja, te malo soli i bibera. Rasporedite sve to ravnomjerno po tijestu i pecite 12 do 15 minuta dok rubovi pizze ne porumene, a sir se lijepo zapeče. Kad izvadite pizzu po njoj poprskajte ravnomjerno kašiku limunovog soka.
3. Poslužite uz miješanu zelenu salatu začinjenu s malo soli, dvije kašike maslinovog ulja i kašikom limunovog soka.