Sastojci:
1 glavica luka,
čehno bijelog luka,
2 kašike ulja,
800 g mladog špinata,
so,
biber,
muškatni oraščić,
1 osnovno tijesto za pizzu,
150 g ovčijeg sira,
1 jaje,
pola kašičice naribane korice limuna,
2 kašike krušnih mrvica,
100 g svježeg sira (kravljeg),
1 žumance,
2 kašike mlijeka,
40 g pinjola.
Priprema:
1. Tijesto napravite kako inače radite. Luk i bijeli luk ogulite, nasjeckajte i pržite na ulju. Na luku pržite špinat 3 minute, začinite i ocijedite tekućinu. Tijesto premijesite, prepolovite i razvaljajte u krug.
2. Narežite sir na kockice pa ga pomiješajte s jajetom, limunom, krušnim mrvicama, svježim sirom pa sve začinite. Raspodijelite smjesu na tijesto pa rubove prekolopite prema sredini (ne do kraja) tako da dobijete brodić kojem se u sredini vidi nadjev.
3. Pomiješajte žumance i mlijeko. Time premažite tijesto. Po nadjevu pospite pinjole. Pecite pizzu na 230 stepeni oko 20 minuta.