Pohovana mozzarella za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g mozzarelle,

250 g prezle,

kašika sjeckanog vlasca,

2 kašičice sjeckanog svježeg timijana,

2 jaja,

60 g brašna,

4 kašike maslinovog ulja,

so,

biber.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 210 stepeni. Isijecite mozzarellu na štapiće dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U dubokom tanjiru pomiješajte prezle, timijan i vlasac.

2. U drugom tanjiru umutite jaja i posolite i pobiberite po želji. Štapiće mozzarelle pospite brašnom, potom umočite u umućena jaja i uvaljajte u mješavinu prezli i začinskih trava. Zatim još jednom umočite u jaja, pospite prezlama i poredajte u plah obložen masnim papirom.

3. Poprskajte maslinovim uljem i pecite u rerni 10-12 minuta. Nakon pet minuta štapiće okrenite i pecite još 5-7 minuta, dok ne porumene.

 

Preporučujemo