Sastojci:
300 g mozzarelle,
250 g prezle,
kašika sjeckanog vlasca,
2 kašičice sjeckanog svježeg timijana,
2 jaja,
60 g brašna,
4 kašike maslinovog ulja,
so,
biber.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 210 stepeni. Isijecite mozzarellu na štapiće dužine 7-8 cm i debljine 1 cm. U dubokom tanjiru pomiješajte prezle, timijan i vlasac.
2. U drugom tanjiru umutite jaja i posolite i pobiberite po želji. Štapiće mozzarelle pospite brašnom, potom umočite u umućena jaja i uvaljajte u mješavinu prezli i začinskih trava. Zatim još jednom umočite u jaja, pospite prezlama i poredajte u plah obložen masnim papirom.
3. Poprskajte maslinovim uljem i pecite u rerni 10-12 minuta. Nakon pet minuta štapiće okrenite i pecite još 5-7 minuta, dok ne porumene.