Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pohovane jabuke za desert

po Vasa kuharica 02/12/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

4 veće jabuke,

1 šolja brašna,

četvrtina kašičice praška za pecivo,

2 kašike šećera,

četvrtina kašičice soli,

osmina kašičice cimeta,

1 jaje,

1 šolja sirutke,

pola šolje ulja;

Za posipanje:

3 kašike šećera,

1 kašičica cimeta.
Priprema:
1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet, a u drugoj mlijeko, jaje i sirutku.
2. Jabuke izdubite u sredini i isijecite ih na kolutove debljine 1 centimetar, umočite u jaje, a potom i u brašno, te pecite u ulju zagrijanom na 175 stepeni, dok jabuke ne postanu hrskave i zlatne.
3. Odložite ih na pleh obložen papirom, kako bi upio suvišnu masnoću, a potom umočite u mješavinu šećera i cimeta.

CimetJabukaŠećer

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh