Pohovane palačinke punjenje piletinom i gljivama

po Vasa kuharica

Sastojci:

pileći file,

300 g očišćenih šampinjona,

1 luk,

1 ljuta papričica,

mješavina začina (peršin, majčina dušica, origano, metvica),

so,

6-8 palačinki (kako inače pravite)

Za pohovanje:

brašno,

4 jaja,

prezla, ulje za prženje.

Priprema:

1. Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.

2. Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu, (može se dodati i bijeli luk) dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.

3. Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.

4. Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.

5. Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.

6. Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salaticu.

 

Preporučujemo