Sastojci: pileći file, 300 g očišćenih šampinjona, 1 luk, 1 ljuta papričica, mješavina začina (peršin, majčina dušica, origano, metvica), so, 6-8 palačinki (kako inače pravite)
Za pohovanje: brašno, 4 jaja, prezla, ulje za prženje.
Priprema:
1. Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.
2. Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu, (može se dodati i bijeli luk) dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.
3. Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.
4. Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu, pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
5. Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja, pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
6. Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salaticu.