Pohovane palačinke punjenje piletinom i gljivama

po Vaša Kuharica

Sastojci:

Pileći file,

300 g očišćenih šampinjona,

1 luk,

1 ljuta papričica,

mješavina začina (peršun, majčina dušica, origano, metvica),

so,

6-8 palačinki (kako inače pravite).

Za pohovanje:

Brašno,

4 jaja,

prezla,

ulje za prženje.

Priprema:

  1. Palačinke pripremiti i popržiti prema uobičajenom receptu.
  2. Na malo ulja propržiti luk i ljutu papričicu (može se dodati i bijeli luk), dodati svježe nasjeckane gljive, promiješati, posoliti pa dodati začine.
  3. Dinstati uz dodavanje vode po potrebi. Pred kraj dodati kuhanu piletinu.
  4. Na palačinke rasporediti po 2-3 kašike ove smjese u jednom redu pa palačinke motati kao sarmu, prvo uviti krajeve prema unutra pa onda zarolati palačinke.
  5. Pohovati ih na uobičajeni način, prvo brašno, jaja pa u mrvice i ponoviti ovaj postupak još jednom. Pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju, vaditi na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
  6. Može se poslužiti kao toplo predjelo, a i kao glavno jelo uz neku sezonsku salatu.

Preporučujemo