Sastojci:

8 fileta oslića

50 g kapara

2 čehna bijelog luka

1/2 vezice svježeg ili pola kašike suhog timijana

2,5 kašike senfa

ulje za prženje

Za paniranje:

2 jaja

100 g pšeničnog oštrog brašna

250 g prezle

2 kašike slatkog vrhnja

biber

so

Priprema:

  1. Kapare fino nasjeckajte s bijelim lukom i timijanom pa izmiješajte sa senfom.
  2. Jednu stranu fileta oslića premažite nadjevom, preklopite i učvrstite.

Jaja izmiješajte s vrhnjem, soli i biberom.

  1. Savitke panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezlu. Ispecite ih u zagrijanom ulju.
  2. Pohovane savitke poslužite s kriškama imuna uz salatu od krompira i rikule.

Savjet: Za paniranje umjesto prezle možete koristiti kukuruzno brašno.