Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Poslastica dana: Rafaelo oblanda

po Senan Dervisevic 04/10/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Pravo je vrijeme da obradujete sebe i svoje prijatelje finom poslasticom, rafaelo oblandom.

Lako se pravi, a okus je prste  da poližete. Napravite ih u nekoliko jednostavnih koraka.

Potrebno je:

jedan list rafaelo oblande (mala)

dva lista obične oblande ( mala)

100 gr bijele čokolade

100 gr tamne čokolade

350 gr šećera

150 ml vode

120 gr margarina

200 gr mlijeka u prahu

100 gr kokosa


Priprema:


Ušpinovati šećer sa vodom. Izmiješati margarin i mlijeko u prahu. Kad se šećer ušpinuje, polako sipati u mlijeko i miješati mikserom. Podijeliti na dva dijela. 

U prvi dodati otopljenu bijelu čokoladu i kokos, a u drugu otopljenu tamnu čokoladu i izmiješati dobro. 

Rafaelo oblandu u okrugle rupe popuniti sa svijetlim kremom pa poklopiti sa ravnom oblandom. 

Okrenuti je naopako pa je premazati sa tamnim kremom i poklopiti sa drugom ravnom oblandom, tako što ćete veće rupe okrenuti na fil. Dobro pritisnuti. Ostaviti da se stegne pa sjeći na štangle.

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh