Pravo je vrijeme da obradujete sebe i svoje prijatelje finom poslasticom, rafaelo oblandom.
Lako se pravi, a okus je prste da poližete. Napravite ih u nekoliko jednostavnih koraka.
Potrebno je:
jedan list rafaelo oblande (mala)
dva lista obične oblande ( mala)
100 gr bijele čokolade
100 gr tamne čokolade
350 gr šećera
150 ml vode
120 gr margarina
200 gr mlijeka u prahu
100 gr kokosa
Priprema:
Ušpinovati šećer sa vodom. Izmiješati margarin i mlijeko u prahu. Kad se šećer ušpinuje, polako sipati u mlijeko i miješati mikserom. Podijeliti na dva dijela.
U prvi dodati otopljenu bijelu čokoladu i kokos, a u drugu otopljenu tamnu čokoladu i izmiješati dobro.
Rafaelo oblandu u okrugle rupe popuniti sa svijetlim kremom pa poklopiti sa ravnom oblandom.
Okrenuti je naopako pa je premazati sa tamnim kremom i poklopiti sa drugom ravnom oblandom, tako što ćete veće rupe okrenuti na fil. Dobro pritisnuti. Ostaviti da se stegne pa sjeći na štangle.