Poslastica koju obožava da jede čitava planeta: Sufle od jagoda

po Vasa kuharica

Sastojci:

550 g svježih jagoda,

4 kašike svježeg limunovog soka,

5 bjelanjaka,

6 kašika meda.

Priprema:

1. Uključite rernu na 175 stepeni. Jagode sameljite u blenderu da dobijete pire bez grudvica pa protisnite kroz sito.

2. Sipajte jagode u posudu za mućenje i zalijte ih limunovim sokom, dodajte dva bjelanjkai tri kašike meda. Sve mutite mikserom 10-15 minuta.

3. U posebnoj posudi umutite preostala bjelanca da dobijete čvrst snijeg pa lagano u isto vrijeme dodavajte ostatak meda i sve dobro umutite.

4. Bjelanjke nježno umješajte u smjesu sa jagodama pa smjesu rasporedite u keramičke posude za sufle.

5. Pecite 10-12 minuta dok se sufle ne podigne skroz iznad posudica. Nipošto ne otvarajte rernu za vrijeme pečenja.

Preporučujemo