Sastojci:

 

500 g tjestenine za kadaif,

200 – 300 g mljevenih oraha,

250 g svježeg maslaca,

100 g grožđica,

1 l vode,

700 g šećera,

1 kesica vanilin šećera,

1 limun,

1 narandža,

1-2 kašike meda.

 

Priprema:

 

  1. Veliki dublji pleh podmazati maslacem, poredati sloj kadaifa, posuti orasima, i grožđicama. Tako slagati sve dok se ne utroše orasi, grožđice i tjestenina za kadaif.
  2. Istopljenim vrelim maslalcem poprskati kadaif i peći na srednje jakoj temperaturi 15 minuta.

Dok se kadaif peče, skuhati agdu. Nasuti vodu u šerpu, dodati šećer, vanilin šećer, sok jednog limuna, narandže i med. Kada proključa, kuhati još pet minuta.

  1. Napola pečen kadaif izvaditi iz rerne, zaliti ga vrelom agdom i vratiti u rernu da se peče još 15 minuta