Sastojci za tijesto:
3 jaja,
100 g šećera,
1 kašičica naribane limunove korice,
5 g oštrog brašna,
1 kašičica praška za pecivo.
Za nadjev:
500 ml slatkog vrhnja,
6 listova želatina,
1 korpica malina,
1 vanilin šećer,
50 g šećera u prahu.
Priprema:
- Žumanca odvojite od bjelanaca. Žumanca tucite sa šećerom dok se ne zabijele. Dodajte limunovu koricu.
- Brašno prosijte s praškom za pecivo, pa ga pjenjačom ručno umiješajte u žutu smjesu. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Od bjelanaca umutite snijeg, pjenjačom ga umiješajte u žutu smjesu. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu i pecite dvadesetak minuta. Ostavite da se ohladi.
- Kad se tijesto ohladilo, natrgajte listiće želatine i stavite ih u hladnu vodu da omekšaju. Potom ih nakon desetak minuta promiješajte i rastopite u zdjelici na vrlo maloj vatri uz stalno miješanje.
- Istucite od slatkog vrhnja šlag i kada postane tvrd, umiješajte mikserom želatinu polagano je ulijevajući u šlag. Prerežite tijesto. Na dno stavite polovinu šlaga, rasporedite maline, stavite drugu polovinu šlaga i gore tijesto. Neka stoji u frižider preko noći.