Sastojci za tijesto:

3 jaja,

100 g šećera,

1 kašičica naribane limunove korice,

5 g oštrog brašna,

1 kašičica praška za pecivo.

Za nadjev:

500 ml slatkog vrhnja,

6 listova želatina,

1 korpica malina,

1 vanilin šećer,

50 g šećera u prahu.

Priprema:  

  1. Žumanca odvojite od bjelanaca. Žumanca tucite sa šećerom dok se ne zabijele. Dodajte limunovu koricu.
  2. Brašno prosijte s praškom za pecivo, pa ga pjenjačom ručno umiješajte u žutu smjesu. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Od bjelanaca umutite snijeg, pjenjačom ga umiješajte u žutu smjesu. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu i pecite dvadesetak minuta. Ostavite da se ohladi.
  3. Kad se tijesto ohladilo, natrgajte listiće želatine i stavite ih u hladnu vodu da omekšaju. Potom ih nakon desetak minuta promiješajte i rastopite u zdjelici na vrlo maloj vatri uz stalno miješanje.
  4. Istucite od slatkog vrhnja šlag i kada postane tvrd, umiješajte mikserom želatinu polagano je ulijevajući u šlag. Prerežite tijesto. Na dno stavite polovinu šlaga, rasporedite maline, stavite drugu polovinu šlaga i gore tijesto. Neka stoji u frižider preko noći.