Sastojci: 200 g ječma, 4 kašike maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, crvena paprika, 150 g gljiva, 175 g brokule, 150-200 ml povrtnog temeljca, manja konzerva kukuruza, so, biber.
Priprema:
1. Ječmenu kašu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je i stavite na toplo. Brokulu iskidajte na cvjetove, a stabljiku narežite na kocke.
2. Gljive narežite na četvrtine ili deblje kriške. Papriku očistite i sitno nasjeckajte. U duboku tavu ili wok ulijte ulje pa popržite gljive i papriku. Dodajte protisnuti bijeli luk i brokulu. Kratko pržite pa zalijte s malo povrtnog temeljca.
3. Kad brokula malo povene, dodajte kukuruz, začinite solju i biberom te sve promiješajte. Umiješajte kuhani ječam, zalijte s preostalim temeljcem i dinstajte dok se svi sastojci ne povežu, a ječam upije tekućinu.