Sastojci za biskvit:
2 jaja,
2 kašike šećera,
2 kašike brašna,
pola kašike kakaa.
Ganaš:
600 g kvalitetne tamne čokolade,
150 ml slatkog vrhnja,
sok 1 narandže.
Ostalo:
2 kašike šećera,
šaka lješnika,
200 g čokolade za glazuru.
Priprema:
- Za biskvit zagrijte rernu na 200 stepeni. Mutite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao.
- Smanjite temperaturu na 180 stepeni, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje. Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnicima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.
- Za ganaš otopite čokoladu polako dodajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narandžin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne.
- Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji dojam, na samom dnu možete premazati i pekmezom od narandže. Cijelu tortu prelijte čokoladom.