Za pripremu slasne tjestenine ne treba vam mnogo vremena, namirnica ni kuhinjskih dodataka. Sljubite bijeli luk, maslac, limun i bosiljak s tjesteninom po želji i napravite fini ručak za samo 15 minuta.
Sastojci: 225 g sušene tjestenine, 500 ml pilećeg temeljca, 4 čehna bijelog luka, 30 g maslaca, 20 g naribanog parmezana, 1 limun, nekoliko listića svježeg bosiljka, so i biber po želji.
Priprema:
1. U većem loncu otopite maslac i na njemu kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk. Dodajte so i biber po želji.
2. U lonac ulijte pileći temeljac. Iscijedite sok jednog limuna i dodajte naribanu koricu.
3. Ubacite tjesteninu, sve dobro promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Na kraju kuhanja umiješajte naribani parmezan i nekoliko listića bosiljka.