Predlažemo: Quiche s gorgonzolom

po Vasa kuharica

Sastojci za tijesto:

150 g glatkog brašna,

100 g oštrog brašna,

jaje,

1 kašika kiselog vrhnja,

pola kašičice soli.

Za nadjev:

250 g sira ricotte ili svježeg kravljeg sira,

1-2 kašike kiselog vrhnja,

150 g gorgonzole,

1 šoljica nasjeckane oguljene dunje,

1/2 šoljice pečene bundeve,

so,

biber,

jaje.

Priprema:

1. Zamijesite tijesto pa ga stavite u frižider na dva sata. Za nadjev pomiješajte sir, vrhnje, jaje, pola šoljice dunja, pečenu bundevu, so i biber.
2. Razvaljate tijesto, stavite u željeni oblik za pečenje, s tim da su stranice tijesta povišene.
3. Izlijte nadjev, ravnomjerno ga rasporedite uz pomoć kašike pa rasporedite i ostatak dunje i natrganu gorgonzolu. Pecite na 180 stepeni pola sata.

Preporučujemo