Sastojci za tijesto:
150 g glatkog brašna,
100 g oštrog brašna,
jaje,
1 kašika kiselog vrhnja,
pola kašičice soli.
Za nadjev:
250 g sira ricotte ili svježeg kravljeg sira,
1-2 kašike kiselog vrhnja,
150 g gorgonzole,
1 šoljica nasjeckane oguljene dunje,
1/2 šoljice pečene bundeve,
so,
biber,
jaje.
Priprema:
1. Zamijesite tijesto pa ga stavite u frižider na dva sata. Za nadjev pomiješajte sir, vrhnje, jaje, pola šoljice dunja, pečenu bundevu, so i biber.
2. Razvaljate tijesto, stavite u željeni oblik za pečenje, s tim da su stranice tijesta povišene.
3. Izlijte nadjev, ravnomjerno ga rasporedite uz pomoć kašike pa rasporedite i ostatak dunje i natrganu gorgonzolu. Pecite na 180 stepeni pola sata.